بیانات حاج منصور ارضی در دعای کمیل شب بیست و دوم ماه محرم الحرام مورخ بیست و یکم مهر ماه ۱۳۹۶ حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
حضرت زین العابدین علیه السلام با نشر ادعیه در زمان خفقان اموی، زمینهساز گسترش علم و معرفت گردیدند.
ما(انسانها) با وجود اینکه اهل بیت علیهم السلام درباره خودشان روایات، احادیث و اشاره به قرآن داشتهاند اما قادر به شناخت این خاندان نیستیم. هرچه ما تلاش کنیم نمیتوانیم درک درستی داشته باشیم و تنها اگر به آدرسهایی که به ما نشان دادهاند میتوانیم معرفت پیدا کنیم و هدایت شویم. یکی از این آدرسها که درباره امام زین العابدین علیه السلام بیان شده در ادعیه ساعات روز است که مشتمل بر دوازده دعا میباشد و با اذان شروع میشود و در ساعاتی نجومی خوانده میشود. در ابتدای دعای ساعت چهارم میفرمایند: " اَللّهُمَّ صَفا نُورُکَ فى اَتَمِّ عَظَمَتِکَ " خدایا خالص شد نورت در کاملترین بزرگىات.
این دعا برای توسل به امام زین العابدین علیه السلام است که میفرماید: " بِحَقِّ وَلِیِّکَ عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ علیه السلام الذّآبِّ عَنْ دینِکَ وَالْمُجاهِدِ فى سَبیلِکَ " به حق ولىّات على بن الحسین علیه السلام، آن مدافع از دینت، و کوشنده در راهت، و او را پیش مىاندازم.
مانند حضرت اباالفضل علیه السلام که مدافع اباعبدالله علیه السلام بودهاند، ایشان نیز مدافع دین خدا هستند درحالی که در اوج مصیبتها قرار داشتهاند. شاید سوال داشته باشید امام کجا مدافع و مجاهد دین خدا بودهاند؟ یک گوشهای از این فعالیت آن سکوت و برنامهای که حضرت با دعاها و مناجاتهایشان تنظیم نمودهاند مانند مناجات خمس عشر. حضرت با آموزش ادعیه در خفقان اموی زمینهساز گسترش علم و معرفت گردیدند تا امام باقر علیه السلام آن دانشگاه عظیم اسلامی را ادامه دادند. در گوشه دیگر؛ آن منبر رفتن حضرت بوده است. ایشان منبر را بانام چوبها بیان میکنند زیرا برروی منبر به اهل بیت علیهم السلام بیاحترامی میکردند. و ایشان خودشان را کل فروع دین، قرآن و دستورات پیامبر صلی الله علیه و آله معرفی مینمایند: " أَیُّهَا النَّاسُ أَنَا ابْنُ مَکَّةَ وَ مِنَی أَنَا ابْنُ زَمْزَمَ وَ الصَّفَا أَنَا ابْنُ مَنْ حَمَلَ الرُّکْنَ... "
یعنی این مکه این خانواده هستند، همه چیز ابا عبدالله علیه السلام است. حضرت بهوسیله این خطبه راهکارهایی به ما برای زمان فتنه و جنگ آموزش میدهند که چگونه برخورد کنیم.
حضرت سجاد علیه السلام بسیار زیبا زمینه روضه اباعبدالله علیه السلام را میچیدند.
از دیگر ویژگیهای امام سجاد علیه السلام شناساندن خودشان حتی در زمان اسارت به کسانی که به ایشان نزدیک میشدند، بود، چه کسی که ناسزا میگفت و چه کسی که حاجتی داشت. کسی در زمان اسارت حضرت خدمت امام آمد و گفت من چهار هزار دینار مقروض هستم-یعنی حضرت را کامل شناخت-. حضرت به او گفت زمانیکه ما رفتیم همین جا را بِکن و حاجت خود را بردار. خزانه عالم در دستان اهل بیت علیهم السلام است، حال اگر به ما اجازه میدهند که پولی برایشان خرج کنیم خیلی مقام بزرگ و عظیمی است و لیاقت میخواهد.
هزاران صفات عالیه نیکو که حضرت داشتند و صحیفه سجادیه که گوشهای از مقام حضرت سجاد علیه السلام را نشان میدهد که بعضی میگویند میشود چندین صحیفه از ادعیه حضرت تهیه شود. لیکن نکته مهم روضه خواندن امام سجاد علیه السلام است، بعضیها میگویند که فقط مقتل را بخوانید و از زمینهسازی، زبان حال در مداحی، محسوسات قبل و بعد از واقعه کربلا و انبیاء استفاده نکنید اما حضرت از ذبح گوسفند و یا گریه نوزاد برای یادآوری کربلا استفاده میکنند و بسیار زیبا زمینه روضه اباعبدالله علیه السلام را میچیدند.
دقت کنید و فکر کنید؛ آنقدری که اهل بیت علیهم السلام را در شهر کوفه اذیت کردند در شام اذیت نکردند شهر شام یک مرکز خارجی بود که هیچ سنخیتی با شهرهای اسلامی نداشته است اما کوفه مرکز حکومت امیرالمومنین علیه السلام بوده است. مراقب باشید دینتان را از دست ندهید.
کد مطلب: 14668 | تاریخ
و ساعت انتشار: 1396/07/22 09:24:11 ب.ظ |
تعداد بازدید: 306