حاج منصور ارضی
ریشه آسیبهای وارده به هیئتها را قطع رابطه نسل جدید با پیشکسوتان میداند
22 شهریور 1403 ساعت: 10:31
نشست گفتوگوی آیینی با حضور آقایان جواد حیدری و سید علی قریشی از مدیران موسسه قدیم الاحسان در بنیاد دعبل خزایی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم«پویا» هفتمین نشست گفتوگوی آیینی بنیاد دعبل خزایی، با حضور مدیران مؤسسه قدیم الاحسان برگزار شد. در این نشست جواد حیدری مدیرعامل موسسه قدیمالاحسان با اشاره به نحوه ره اندازی موسسه گفت: موسسه قدیم الاحسان، مجموعه فرهنگی و هنری است که به همت و راهنماییهای حاج آقا (حاج منصورارضی) راه اندازی شد و محور فعالیتهای آن هم بر آموزش و پژوهش مداحی است، یعنی اساس و بنیان موسسه قدیم الاحسان، ضرورت آموزش مداحی است. تقریبا از سال 85 به بعد یک گروه کارشناسی از طرف حاج آقا (حاج منصورارضی) مأمور شدند مقدمات تأسیس مؤسسه را پیگیری کنند. با موافقت ایشان جمعی بهعنوان هیات موسس و هیات مدیره، روند ثبت و کارهای اداری موسسه قدیم الاحسان را پیگیری کردند. نهایتا در سال 1389، عملا موسسه فرهنگی هنری قدیم الاحسان ثبت شد. از سال 89 به بعد هم تقریبا در عرصه آموزش مداحی، پژوهش و در حوزه انتشارات ، بهصورت عملیاتی کارها را شروع کردیم.
در ادامه این نشست علی قریشی مدیر مسوول مؤسسه قدیم الاحسان گفت: مؤسسه قدیم الاحسان که دردهه اخیر در تولید محتوا و منابع آموزشی مداحی قدم گذاشته این طرح را پیش خواهد برد. قرار است طی فراخوانی به شناسایی مداحان و ذاکرین اهل بیت(علیهم السلام) که در مقاطع تحصیلی بالا اعم از دکتری، کارشناسی ارشد در حوزه و دانشگاه هستند بپردازیم و از این جریان در آموزشها و تدوین کتب مرتبط با ستایشگری بهره ببریم. این نخبگان پس از شناسایی و تایید صلاحیت علمی، میتوانند به صورت جدی با مؤسسه قدیم الاحسان در بخشهای آموزشی و تألیف کتاب و... همکاری کنند.
وی ادامه داد: اساسا ذات این موسسه بر عملی شدن بیانات مقام معظم رهبری در راستای علمی شدن مداحی است، ما در نگاه بلند و عمیق امام خمینی (ره) داریم که:((این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته.))، پس این هئیت است که باید تراز انقلاب اسلامی ما باشد.
قریشی درباره سازوکار شناسایی نخبگان عرصه ستایشگری گفت: قصد ما ابتدا به دست آوردن یک جامعه آماری از مداحانی است که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند یا فارغ التحصیل شده اند. برخی از ذاکرین عزیز در کسوت اساتید حوزه و دانشگاه مشغول به خدمت هستند. که تا کنون اقداماتی صورت گرفته است که مورد رضایت خودمان هم نیست.
وی در پاسخ به این سوال که ریشه و مستند جمله هئیت تراز انقلاب است، توضیح داد: این جمله به مباحثی بر میگردد که مردم ما همه ابعاد حکومتی را در تراز انقلاب اسلامی می بینند و این امر صحیحی است، ولیکن با توجه به صحبت امام راحل این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته و در هئیتی که بیرق امام حسین(ع) برپاست، می توان انقلاب اسلامی را تراز هئیت معرفی کرد.
قریشی در ادامه این نشست درباره فعالیت های این موسسه گفت: در حوزه انتشارات 24 عنوان کتاب تخصصی آموزش مداحی منتشر شده است که کتابها توسط حاج آقای ارضی به رهبر انقلاب تقدیم شد و ایشان ابراز رضایت کردند. در بخش رسانه از سال 89 تا کنون تمامی مجالس حاج آقای ارضی بصورت صوت و فیلم در این موسسه تولید می شود.
وی ادامه داد: پخش دوره آموزش مداحی در قالب برنامه های تلویزیونی«سلام برحسین » و «سلام بر فاطمه» که از شبکه آموزش برای اولین پخش شد و مورد اسقبال بینندگان سیما قرار گرفت.
قریشی با اشاره به تعامل خوب مجمع شاعران اهل بیت و موسسه قدیم الاحسان گفت: وجود حاج جواد حیدری بر مدیریت این دو مجموعه توانسته در زمینه شعر قدم های مثبتی برداشته شود .از جمله آنها برگزاری کارگاههای شعر در شهارهای متلف کشور است که این خود باعث پویا شدن این حوزه شود.
قریش در ادامه گفت: این موسسه بصورت غیر دولتی اداره می شود و از راه چاپ و انتشار کتاب فعالیت های خود را انجام میدهد و با بضاعتی که در دست داریم ان شاالله بتوانیم قدمی در تحقق منویات رهبر انقلاب بر داریم.
جواد حیدری مدیر عامل موسسه قدیم الاحسان با توجه شناسایی آسیبها در جریان مداحی کشور گفت: حاج منصور ارضی معتقد است هیئت آسیب ندارد بلکه آسیب سازی شده است و در واقع باید شناسایی آسیبسازیها صورت پذیرد. ریشه آسیبها قطع رابطه نسل جدید با نسل قبل و پیشکسوتان است .وجود شکاف بین نسل قدیم و جدید مداحی یکی از مهمترین آسیبهایی است که باید ریشه یابی کنیم.نسل جوان ما با پیشکسوتان این حوزه باید بیشتر آشنا بشوند.
حیدری ادامه داد: ما باید با همکاری مجموعه های مرتبط با این حوزه بتوانیم تاریخ شفاهی را تولید کنیم تا بتوان فرهنگ و اطلاعات پیشکسوتان مداحی را به نسلهای بعد منتقل کنیم.در حال حاضر باتوجه به تاکید حاج منصور ارضی تاریخ شفاهی استاد سازگار را شروع کردیم.
مدیر عامل مؤسسه قدیم الاحسان نیز در این نشست ضمن تبیین اهداف این موسسه گفت: یکی از توصیههای همیشگی رهبر معظم انقلاب به جامعه دانشگاهی کشور بحث تولید علم است. موضوعی که خلاء جدی آن در مسائل آموزشی عرصه مداحی و ستایشگری اهل بیت(علیهم السلام) نیز احساس میشود. در همین بحث دانشگاه مداحی و آموزش ستایشگری اصلیترین نیاز امروز برای تولید محتواست.
وی افزود: در موضوع آموزش دو وظیفه مهم برعهده ماست اول مباحث مهارتی و دوم مباحث معرفتی. در مؤسسه قدیم الاحسان برای اولین بار کتابی با موضوع جامعه شناسی در حوزه مداحی به قلم دکتر بنیانیان که از چهرههای هیأتی هستند منتشر شد. کتاب دیگری نیز با عنوان روانشناسی مداحی منتشر شد که میتواند مرجع مناسبی برای دانشگاهیان باشد. نویسنده این کتاب دکتر محمودی است با سطح بالای علمی اش خادم یکی از هیأت هاست. یکی از کتابهای که مورد استقبال مداحان و ستایشگران اهل بیت قرار گرفت کتاب «طب حنجره» که درباره درمان و تقویت صدا و حنجره است که در قالب طب سنتی به آن پرداخته شده است.
مدیر عامل مجمع ناشران اهل بیت درباره کتابهای تدوین شده در این مؤسسه گفت: تمام آثار منتشر شده چه درحوزه آموزشی و معرفتی چه در موضوع تاریخ و مقتل شناسی که منتشر شده قابل نقد و بررسی است و حتی ما خودمان از کارشناسان این عرصه خواسته ایم این آثار را بررسی کنند و از هر نقد و نقطه نظری استقبال میکنیم.
قریشی در پایان این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره تخریبهای اخیر علیه حاج منصور ارضی گفت: این نقص صدا و سیما بود در تهیه آن گزارش که شب اول محرم با آن مشغولیتهای جلسه خواستند گزارش را تهیه کنند و در تدوین آن دقت لازم را انجام ندادهاند و این موج علیه حاج آقا ارضی راه افتاد. ما قائل به این هستیم که علت این تخریبها فقط سیاسی است چراکه وقتی نایب رئیس مجلس در مورد امام رضا (ع) اظهار نظر میکند آن کسانی که این موج را علیه حاج منصور راه انداختند در آن جا سکوت میکنند. حاج منصور ارضی ناسزا نمیگوید و آنچه میگوید سزاوار افراد مورد نظر بوده و اهل بیت نیز آنچه سزای افراد بود را میگفتند
پزوهش مداحی